Kuralına Uygun Avcılık Kıyım Değildir!

Kuralına Uygun Avcılık Kıyım Değildir!

21 Ekim 2020

Avcılık kime ne göre bir tutku kimine göre de birçok tepkiyle karşılanan bir aktivitedir. Kendine özgü bir stili olan avcılığın da devlet tarafından konulan ve elbette ki her birey tarafında uygulanması gereken kuralları vardır.

Doğal dengenin sağlanması ve korunması adına konulan bu kurallara uyulduğu takdirde avcılığın bir kıyım değil de bir aktivite olarak kabul görmesi sağlanacaktır.

Güney Av ailesi olarak avcılıkla ilgili bazı kuralları ve kanunları sizlere paylaşmak ve avcılığı kıyım haline getirmeden yapılan bir aktivite olarak anlaşılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Gelin hep birlikte belli başlı avcılık kurallarına göz atalım.

Öncelikle belirtmeliyiz ki avcılık, bakanlık tarafından belirtilen kotalar ile şekillenerek ona uygun koşullarda gerçekleşir.

Türkiye’de son güncellemelerle 1114’ü devlet, 1030’u genel, 2 ‘si özel ve 39’u örnek olan 2185 avlak bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yaban hayatına geliştirmek adına da 81 tane saha yer alıyor.

 

Avcılıkta Kontrol Merkezi; Tarım ve Orman Bakanlığı

Türkiye’de avcılık ile ilgili yetkili kurum Tarım ve Orman Bakanlığıdır.

Bakanlığa bağlı olarak çalışan ve av ile ilgili çalışan kurumlar bahsettiğimiz av ve kıyım arasındaki ince çizgiyi özenle belirleyerek avlanma zamanını, avcı balına düşen günlük avlanma miktarını veya hangi hayvanların avlanabileceğini belirleyerek doğadaki dengeyi korumayı amaçlıyor.

Her avcı da bu kurallara uyarak hareket etmeyi hem bir kanun olması hem de vicdani boyutu sebebiyle bir vazife olarak görmeli ve avcılığın bir aktivite olduğunu unutmamak gerekir.

 

Avcılık Kota Sistemiyle Kontrol Ediliyor

AVBİS (İnternetten Avlak Bilgi Yönetim Sistemi) ile teknolojiyle buluşarak avlanma alanlarını veya avlanmaya yasak olan yerleri sistem üzerinden avcıların kolayca ulaşması ve kotaları dolmuş bölgeleri görmesi sağlanmaktadır.

Bunun yanında akıllı telefonu olmayan ya da internet kullanamayan avcılar ücretsiz olarak kullanılabilen bir hat olan AVBİS Çağrı Merkezi’ni (0850 888 06 06) arayarak buradan da bilgi alabiliyorlar.

Böylece avcılar kotaya ulaşmış bölgelere gitmeyerek orada bir kıyıma sebep vermemiş oluyor, doğanın dengesini bozmamış oluyorlar.

Eğer ki belirtilen kurallara uyulmadan kontrolsüzce bir avlanma söz konusuysa birçok yaptırım uygulanıyor. Kurallara uymadan avlanma yapan bir avcıya para cezası uygulaması ve avcı belgesinin iptaline kadar giden bir sürece yol açar.

Bu sebeple avcılığı kuralları doğrultusunda yapmak ve doğanın dengesini korumak tüm avcıların görevidir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.